Ajurinkatu 8, 53500 Lappeenranta     |     Puh. 040 506 6211     |      Saimaan Autopuhdistus Facebook


Ajankohtaista

Tomi Holmberg YLE Etelä-Karjalan radiohaastattelussa

Nykyaikaisella sisäpuhdistuksella auton saa sisältäkin uuden veroiseksi. Puhdistuksessa istuimilta lähtevät niin mehutahrat, purukumit kuin punaviinitkin.

- Ei ole vielä tullut vastaan mitään sellaista likaa, joka ei olisi lähtenyt pesussa pois, vakuuttaa yli kymmenen vuotta autojen sisäpuhdistusta Lappeenrannassa tehnyt Tomi Holmberg.

- Autosta voidaan pestä kaikki paikat lattiasta kattoon. Kun märillä vaatteilla istuu auton penkille, niin penkki imee likaa ja aina jää istuimeen rantu.

- Silloin vain penkkien pesu auttaa. Mutta usein auton penkeissä on monenlaista likaa oksennuksesta punaviiniin, purukumista pikeen. Nykyaikaisilla pesuaineilla ja -koneilla liat lähtevät pois.

Auton sisäpuhdistus alkaa roskien keruulla ja imuroinnilla. Imurin suulake käy läpi muoviosat, ikkunat, ovien raot ja penkit.

Imuroinnin jälkeen alkaa varsinainen pesu. Ensin kangas imuroidaan, sitten se kastellaan pesuaineella. Tällainen desinfiointiaine mm. poistaa penkistä kaikki pahat hajut. Tämän jälkeen kangas harjataan ja pestään verhoilupesukoneella.

- Pesun jälkeen kankaalle tehdään likaa hylkivä teflonpintakäsittely, kertoo Tomi Holmberg. Se estää lian tarttumista penkkeihin.

- Purukumi lähtee penkistä ainoastaan jääsumutteella, joka kovettaa purukumin. Sen jälkeen purukumi lähtee helposti rapsuttamalla pois.

- Vähän aikaa sitten tänne tuli auto, jonka penkissä oli bitumia, mutta sekin lähti pois. Töitä se tosin teetti.

Harmi että autoa käytettään ulkopesussa, mutta sisältä sitä harvoin pestään. Auton sisäpesu nostaa auton arvoa ja parantaa käyttömukavuutta, sanoo Tomi Holmberg.

Huoltoasemien yhteydessä olevien autopesuautomaattien vahaus ei paljon saa Tomi Holmbergiltä kiitosta. - Niillä ei ole mitään merkitystä. Autoon kannattaa tehdä kunnon vahaus itse tai teettää se jollakin. Vasta silloin auton maalipinta saa kunnollisen suojan.

http://yle.fi/alueet/etela-karjala/2009/09/auto_pitaisi_puhdistaa_myos_sisalta_974206.php